یکی از دغدغههای خانواده عروس قبل از فرستادن او به خانه بخت، چیزی نیست جز آمادهسازی تمام اقلام موردنیاز در جهیزیه. جهیزیه شامل چیزهای زیادی میشود که عمده آن را وسایل آشپزخانه تشکیل میدهند. با آنکه خیلی از وسایل آشپزخانه اعم از وسایل برقی بزرگ مثل یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، گاز و غیره، هرگز فراموش نمیشوند، این خرده وسایل کاربردی هستند که گاهی از یاد میروند.
برای اینکه بتوانید تمام وسایل را بدون هیچ کاستی تهیه کنید و زمان طلایی خود را برای آماده شدن برای مراسم عروسی از دست ندهید، ما در این مقاله لیستی از خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه را در اختیار شما قرار دادهایم. پس همراهمان بمانید.
لیستی از خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه
درست است که بعضی خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه از قبیل ظروف پذیرایی کاملا موردنیاز هستند، اما خانواده عروس قبل از تهیه آنها باید یک سری نکات را مدنظر قرار دهند.
یکی از آنها در نظر داشتن فضای محیط آشپزخانه عروس است. این روزها که اغلب خانه زوجهای جوان کوچک و آپارتمانی است، فضای زیادی برای چیدمان یا نگهداری از وسایل متعدد وجود ندارد. از طرفی زمانی که آشپزخانه پر از وسایل ریز و درشت باشد، توانایی خانم خانه در مدیریت آشپزخانه کاهش پیدا میکند. پس سعی کنید از میان لیست خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه، تنها مواردی را تهیه کنید که احساس میکنید ضروریاند.
یکی دیگر از نکات مهم در خرید جهیزیه آشپزخانه، توجه به بودجه خرید است. مطمئنا میدانید که خرید جهیزیه بینهایت زمانبر و هزینهبر است. اگر بخواهید از فروشگاههای حضوری مختلف بعد از استعلام قیمت خرید کنید، زمان زیادی را از دست میدهید. بنابراین توصیه ما این است که بعضی از وسایل را بهصورت آنلاین تهیه کنید. فروشگاهی مانند مافی کالا اقلام ریز و درشت جهیزیه را در تنوع بالا و قیمت منصفانه در اختیار شما قرار میدهد.
اگر در حال خرید جهیزیه هستید لیست پرکاربردترین لوازم آشپزخانه مورد نیاز از دست ندهید.
لیست خرده وسایل آشپزخانه به سه دسته کلی تفکیک میشوند که در زیر به جزئیات هر کدام بهصورت جداگانه در ادامه خواهیم پرداخت.
1. ظروف و لوازم آشپزخانه
ظروف پذیرایی یکی از مهمترین چیزها در لیست خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه هستند که در زیر به تفکیک آنها را نام بردهایم:
- سرویس غذاخوری: این سرویس شامل پلوخوری، خورشت خوری، ماست خوری، سوپ خوری، کاسه سالاد، دیس در سایزهای مختلف، پیاله مخصوص سس، نمکدان و ادویهپاش است.
- سرویس چایخوری: این سرویس قوری و وارمر، فنجان، استکان، نعلبکی، سینی در سایزهای مختلف، قندان و شکرپاش را شامل میشود.
- سرویس سرو و پذیرایی: این سرویس با میوهخوری، شیرینیخوری، آجیلخوری، پیشدستی مخصوص شیرینی و میوه، پیاله مخصوص آجیلخوری، ظرف پایهدار مخصوص کیکخوری تکمیل میشود.
- سرویس قهوهخوری: این سرویس شامل فنجان نعلبکی سایز کوچک، شکرپاش، فنجان مخصوص شیر و ماگ است.
- ست پارچ و لیوان: این ست باید متناسب با سرویس غذاخوری تهیه شود.
- سرویس قاشق چنگال: این سرویس که در نوع ساده و چمدانی عرضه میشود، باید شامل قاشق، چنگال و کارد غذاخوری، کارد و چنگال میوه خوری، چاقو و کاردک کیک، چنگال سرو مرغ و گوشت، قاشق دسرخوری، انبر سالاد و یخ، کفگیر به تعداد، ملاقه سس و سوپ و مواردی از این قبیل باشد.
حتما مقاله”8 روش براق کردن ظروف فلزی بدون آسیب” مطالعه بفرمایید
2. ظروف و وسایل پخت پز
تعدد ظروف پخت و پز در لیست خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه، آنقدر زیاد است که گاهی بعضی از آنها فراموش میشود. در زیر یکی از کاملترین فهرستها را در اختیار شما قرار دادهایم:
- سرویس قابلمه: این سرویس شامل سه الی چهار قابلمه در سایزهای مختلف است و معمولا یک ماهیتابه بزرگ دردار و یک ماهیتابه بدون در دارد. در بعضی سرویسها ماهیتابه با صفحه گریل جایگزین یکی از اقلام شده است.
- ست کفگیر و ملاقه: این ست در تعداد پارچههای مختلفی قابل خریداری است که بسته به نیاز و سلیقه میتوانید مدل فلزی، چوبی، پلاستیکی یا سیلیکونی آن را تهیه کنید.
- ست کتری قوری: هر چند این روزها چایساز برقی در خانه زوجهای جوان حرف اول را میزند، اما نباید از خرید ست کتری قوری لعابی یا استیل غافل شد.
- دیگ: دیگ و دیگچههای تکی در سایزهای مختلف و از جنس روحی، مسی یا چدنی جزو واجبات هر خانهای هستند و نباید اهمیت آنها در لیست خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه را نادیده گرفت.
- ابزار برشزن: ست چاقو شامل چاقوی آشپزخانه، چاقوی گوشت و ماهی، ساطور، پوستکن، قیچی، چاقوی ارهای و تیزکن چاقو است.
- وسایل ریز کاربردی مثل گوشتکوب، رنده، الک، بیفتکزن، توری مخصوص کباب و سیخ کباب.
3. ظروف و وسایل پلاستیکی
بخش اعظم هر آشپزخانهای را وسایل پلاستیکی تشکیل میدهد و آنقدر جزئیات دارد که بهتر است حتما از روی لیست خریداری شوند. ظروف پلاستیکی مورد نیاز آشپزخانه عبارتاند از:
- آبکش و سبد در سایزهای مختلف بزرگ و کوچک
- کاسه در سایزهای گوناگون
- ظروف دربدار مخصوص نگهداری انواع حبوبات
- سطل آشپزخانه
- تفالهگیر و جای نگهداری اسکاچ داخل سینک
- تخته گوشت
- جاادویهای
- جا نانی
- ظروف مخصوص نگهداری غذا در یخچال فریزر
- سبد نگهداری سبزیجات
- خشککن چرخشی سبزیجات
- سطل و پیمانه مخصوص نگهداری برنج
- انواع سینی مناسب استفاده روزانه
- ست کفگیر ملاقه دمدستی
- بانکه دربدار برای نگهداری مواد غذایی خشک
- ارگانایزرهای مخصوص داخل کابینت و یخچال
- وردنه
- انواع قالب کیک و دسر
- سبد مسافرتی
- زیرقاشقی کنار گاز
- ست تی و جارو
- انواع سفره در ابعاد مختلف
- قیف
- گیره نگهدارنده لباس
- چوب رختی
سخن نهایی
با توجه به لیست خرده وسایل جهیزیه آشپزخانه که شما را در این مقاله با آن آشنا کردیم، قطعا متوجه شدهاید که بعضی از این وسایل شاید هرگز به کار شما نیایند. پس سعی کنید وسایلی را خریداری کنید که لازمه شروع زندگی هستند. بعضی وسایل ریز و درشت را در حین زندگی و بهتدریج هم میتوان تهیه کرد.
از آنجایی که قیمت لوازم خانه و آشپزخانه این روزها بسیار زیاد است، سختگیری زیادی بابت تهیه تمام خردهریزهای آشپزخانه نداشته باشید. فراموش نکنید همیشه زیبایی در سادگی است و یک آشپزخانه مدرن نمیتواند پر از خرده وسایل غیرکاربردی باشد. پس اول از هر چیزی بعد از مطالعه لیست بالا، نیازمندیهای خود را مشخص و در نهایت برای خرید اقدام کنید.